Balın tüm faydalarını sıfırlıyor! 45 derece her şey için dönüm noktası: 3 yolu var

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiBal özellikle kahvaltıda tüketiliyor ve binlerce yıldır ‘doğal şifa kaynağı’ olarak hayatımızı tatlandırıyor. Ancak uzmanlara göre çoğumuz balı bugüne kadar yanlış tüketmişiz. Balı doğru yöntemlerle tükettiğinizde hem faydası artıyor hem de bağışıklık sistemini adeta turbo moduna alıyor. Peki balla ilgili doğrular ve yanlışlar neler?

Binlerce yıldır şifa kaynağı olarak sofralarımızda başköşede yer alan balı yanlış tükettiğimizi biliyor muydunuz? Uzmanlar, balın kaynar suyla karıştırıldığında içindeki enzim ve probiyotiklerin etkisini kaybettiğine dikkat çekiyor. Oysa doğru yöntemlerle tüketildiğinde balın faydası neredeyse katlanıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve adeta doğal bir ilaç etkisi gösteriyor. Peki ama en doğru şekilde balı tüketmek için neler yapılmalı?

Balı çay, süt veya bitki çaylarına eklerken kaynar suyla temas ettiriyor ve ondan alacağımız faydaları sıfırlıyoruz. Oysa 45 derecenin üzerindeki sıcaklık balın enzimlerini öldürüyor. Bu durumda bal sadece tatlı ve şeker içeren bir tatlandırıcıya dönüşüyor.

Balı en sağlıklı haliyle tüketmek isteyenlerdenseniz ilk olarak ılık suya ekleyip sabah aç karnına içmeyi deneyebilirsiniz. Ya da her gün bir tatlı kaşığı balı direkt, yani çiğ olarak tüketmek de sağlıklı bir yol olabilir.

Yoğurt veya yulaf gibi soğuk ya da ılık tüketilen yiyeceklerle karıştırmak balı en sağlıklı tüketmenin yolları arasındadır. Bu yöntemlerle balın içindeki probiyotikler, antioksidanlar ve doğal enzimlerden maksimum fayda alabilirsiniz.

Doğru şekilde tüketilen bal, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Sindirimi rahatlatır, bağırsak dostu bakterileri besleyerek çoğaltır. Enerji veren bu şifalı ürün, yorgunluğu azaltan gıdalar arasında bulunuyor. Ayrıca bal, boğaz ağrısı ve öksürüğü doğal yoldan hafifletme özelliğine de sahip.

Balı sabah aç karnına ılık su, limon ile içerseniz, sindiriminiz gözle görülür şekilde hızlanır ve güne daha zinde başlayabilirsiniz. Özetle bal, doğru yöntemle tüketildiğinde adeta doğal bir ilaç görevi görür. Yeter ki bu şifa deposunu kaynar suya karıştırma hatasını yapmayın. Çiğ ve ılık tüketmek her zaman daha iyi olacaktır.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”